Malaysia menyertai Hybrid City Alliance konsep multi-hub untuk pertemuan hibrid

Hybrid City Alliance mengalu-alukan ahli baru; Malaysia Convention & Exhibition Bureau (MyCEB), Penang Convention & Exhibition Bureau (PCEB), Sarawak Convention Bureau (SCB) dan Sabah Tourism Board (STB).

Pelancaran Hybrid City Alliance pada 16 Disember 2020

Pelancaran Hybrid City Alliance pada 16 Disember 2020

Hybrid City Alliance dilancarkan pada bulan Disember 2020 oleh Biro Konvensyen Hague, Acara Perniagaan Pelancongan Ottawa, Biro Konvensyen Prague, dan Biro Konvensyen Geneva.

Putrayaja, Malaysia – Biro Konvensyen & Pameran Malaysia (MyCEB) merancang untuk memperkukuhkan kedudukannya sebagai modal pengetahuan dengan menjadikan Malaysia melalui empat bandar (Kuala Lumpur, Pulau Pinang (Penang Convention & Exhibition Bureau), Kuching (Sarawak Convention Bureau) dan Kota Kinabalu (Sabah Tourism Board) untuk bergabung dengan Hybrid City Alliance – kumpulan yang menawarkan penyelesaian penganjur acara antarabangsa ketika mengatur pelbagai acara hub bandar.

Hybrid City Alliance dilancarkan pada bulan Disember 2020 oleh Biro Konvensyen Hague, Acara Perniagaan Pelancongan Ottawa, Biro Konvensyen Prague, dan Biro Konvensyen Geneva. Tujuan bergabung dengan perikatan adalah untuk menjadi sebahagian daripada komuniti global dalam menyokong penganjur acara yang memerlukan hubungan hibrid untuk kemajuan pengetahuan dan pengembangan masyarakat.

“MyCEB sangat gembira dapat bergabung dengan biro konvensyen global yang berpikiran sama di Hybrid City Alliance, untuk bekerja sebagai satu pasukan untuk pemulihan industri pertemuan, berkongsi semangat dan sumber daya kami dan bekerjasama secara aktif untuk menarik lebih banyak acara perniagaan di bandar kami dan wilayah. Dengan pakatan antarabangsa yang baru ini, industri acara perniagaan Malaysia lebih bersedia untuk memajukan penyelesaian digital yang boleh dilaksanakan yang sesuai dengan Pelan Pemasaran Strategik Acara Perniagaan Malaysia 2021-2030 kami, “kata Dato’ Sri Abdul Khani Daud, Ketua Pegawai Eksekutif MyCEB.

Objektif Hybrid City Alliance adalah untuk membuat cadangan nilai kepada pelanggan yang menyokong mereka dalam penyampaian acara hibrid di peringkat serantau dan antarabangsa. Dengan mengadakan sekutu biro konvensyen, tujuannya adalah untuk memberi perancang acara cara profesional untuk menghubungkan kota-kota yang relevan bersama sebagai pementasan untuk acara hibrid mereka.

“Gabungan pengetahuan dan pengalaman di bandar-bandar anggota menghilangkan halangan, menawarkan penyelesaian dan menginspirasi penciptaan pengalaman perwakilan yang tiada tandingannya. Kami gembira Pulau Pinang, Sarawak dan Sabah bergabung dengan Perikatan dan memberikan komitmen untuk kemajuan ini, “tambah Dato ‘Sri Abdul Khani.

“Hybrid City Alliance telah dilancarkan untuk mencari gotong royong dan penyelesaian inovatif di antara biro konvensyen di seluruh dunia untuk menawarkan para profesional acara cara mudah untuk mengatur pertemuan hibrid pelbagai bandar dengan lebih berkesan. Oleh itu, kami gembira melihat minat yang semakin meningkat untuk menyertai inisiatif dari pelbagai destinasi dan sangat gembira menyambut di empat bandar di Malaysia yang memutuskan untuk meningkatkan rangkaian Hybrid City Alliance yang sudah merangkumi enam benua. Kami menantikan kolaborasi bersama kami dan berharap ia dapat membantu penganjur acara bukan sahaja dari rantau Asia Tenggara untuk mengakses kemungkinan baru untuk pertemuan hibrid mereka di seluruh dunia, ”menyimpulkan Hana Krejbichová, Pengerusi Bersama Komunikasi & Pemasaran, Hybrid City Alliance.

Dengan menjadi ahli Hybrid City Alliance, Malaysia berusaha untuk meningkatkan daya tariknya dalam bidang acara perniagaan dan memperkenalkan pemain industri acara perniagaan tempatan ke lebih banyak peluang antarabangsa.