Jualan tiket untuk Trofi Juara Asia Hero Chennai 2023 bermula hari ini

Jualan tiket untuk Trofi Juara Asia Hero Chennai 2023 bermula hari ini

Chennai, 20 Julai 2022: Hockey India pada Khamis mengumumkan permulaan penjualan tiket untuk Trofi Juara-Juara Asia Hero yang ditunggu-tunggu Chennai 2023 yang dijadualkan bermula pada 3 Ogos di Stadium Hoki Datuk Bandar Radhakrishnan di Egmore. Pendahulu kepada Sukan Asia Hangzhou yang sangat penting pada bulan September, Trofi Juara-Juara Asia Wira Chennai 2023 akan menyaksikan negara-negara hoki terkemuka di benua itu termasuk tuan rumah India, Korea, Malaysia, Pakistan, Jepun dan China bersaing untuk mendapatkan penghormatan.

Menandakan permulaan penjualan tiket, Setiausaha Agung Hoki India Shri Bhola Nath Singh menyampaikan tiket pertama kepada Thiru Udhayanidhi Stalin, YB Menteri Kebajikan Belia dan Pembangunan Sukan Tamil Nadu.

“Saya sangat gembira menerima tiket pertama Trofi Juara-Juara Asia Wira Chennai 2023. Kami semua sangat teruja untuk menyaksikan kepulangan hoki antarabangsa ke Chennai selepas 16 tahun. Stadium Hoki Datuk Bandar Radhakrishnan telah diubah suai untuk memenuhi piawaian antarabangsa dan saya gembira untuk ambil perhatian bahawa di bawah kepimpinan Yang Berhormat Ketua Menteri Thala MK Stalin, yang juga peminat sukan Tamil Naidu, saya berharap lebih ramai peminat sukan Naidu, yang juga peminat sukan Tamil Naidu. akan hadir dalam jumlah besar untuk menyaksikan pasukan teratas Asia beraksi,” kata Thiru Udhayanidhi Stalin, Menteri Kebajikan Belia dan Pembangunan Sukan Tamil Nadu.

Padma Shri Dr. Dilip Tirkey, Presiden, Hoki India, bercakap mengenai pelancaran penjualan tiket, “Kami berbesar hati mengalu-alukan peminat sekali lagi untuk menyaksikan kepulangan aksi hoki di Chennai selepas menunggu lama. Enam pasukan akan meletakkan kaki terbaik mereka dalam usaha untuk memenangi Trofi Juara-Juara Asia Hero 2023 Chennai. Kami menjemput peminat dari seluruh dunia menyaksikan aksi sukan ini.”

Bendahari dan Presiden Hoki India, Unit Hoki Tamil Nadu Sekar J Manoharan yang telah terlibat dalam persiapan menjelang kejohanan itu berkata, “Saya amat berbesar hati untuk membawa kembali hoki antarabangsa ke Tamil Nadu. Ini hanya mungkin kerana sokongan yang tidak berbelah bahagi daripada Kerajaan Tamil Nadu dan Thiru Udhayanidhi Stalin. Sudah tiba masanya untuk membalas kepercayaan mereka dan saya merayu rakyat Tamil Nadu untuk turun menyokong pemain kami dengan warna biru.”

Tiket dalam talian boleh didapati di https://in.ticketgenie.in/Tickets/Hero-Asian-Champions-Trophy-2023 mulai 20 Julai 2023.

Sila lihat di bawah harga tiket setiap gerai dan nombor pintu masuk mereka.

GATE NOS

BERDIRI

HARGA TIKET SEHARI (Rs.)

3

East Stand – Blok A

Rs.400/-

3

East Stand – Blok B

Rs.400/-

4

South Stand – Blok A

Rs.300/-

4

South Stand – Blok A

Rs.300/-

Sila Ambil Perhatian: Tiada penebusan tiket dalam talian kerana ia adalah M-TIKET (yang sah untuk masuk), anda boleh terus memasuki tempat tersebut dengan menunjukkan Bukti ID Kerajaan yang sah.

6 pasukan yang bertanding dalam kejohanan itu ialah India, Korea, Malaysia, Pakistan, Jepun dan China.

India akan memainkan perlawanan pertama kejohanan itu menentang China pada 3 Ogos. Perlawanan kedua mereka akan menentang Jepun pada 4 Ogos. Selepas berehat sebentar, India akan menentang Malaysia pada 6 Ogos diikuti dengan pertembungan dengan Korea pada 7 Ogos. Perlawanan terakhir peringkat kumpulan akan menentang Pakistan pada 9 Ogos. Semua perlawanan India akan bermula pada jam 2030.

Trofi Juara Asia Hero Chennai 2023 akan disiarkan secara langsung di Star Sports dan Fancode. Ia juga akan disiarkan secara langsung di watch.hockey untuk tontonan di luar India.

Untuk lebih banyak gambar, log masuk ke perpustakaan Hockey India Photo:

Klik: https://photolibrary.hockeyindia.org/