Lazada membawa penjual bazar Ramadan dalam talian dan menawarkan penghantaran pada hari yang sama untuk kegemaran buka puasa rakyat Malaysia

Pembeli dan peniaga bazar Malaysia bergembira ketika Lazada bersiap untuk musim puasa Ramadan dengan festival makanan dalam talian selama sebulan, yang dikenali sebagai Lazat Bazaar, yang membawa penjual bazar tempatan dalam talian agar rakyat Malaysia dapat menikmati barang buka puasa kegemaran mereka. Lazada juga akan menawarkan penghantaran pada hari yang sama untuk makanan panas dan makanan yang baru dibakar dari gerai dan pasar kegemaran tempatan di kawasan terpilih di seluruh Lembah Klang.

“Banyak penjual dan peniaga bazar yang bergantung pada bulan Ramadhan untuk mencari nafkah telah bimbang akan kerugian penjualan yang berpunca dari pandemi yang sedang berlangsung. Melalui Lazat Bazaar, kami bertujuan untuk meringankan kesusahan mereka dengan membawa mereka dalam talian dan mendukung mereka dengan pendedahan dan trafik di platform eCommerce kami. Inisiatif ini bukan sahaja dapat membantu mengekalkan, tetapi juga membolehkan perniagaan mereka berkembang tahun ini, “kata Susan Too, Ketua Trafik, Lazada Malaysia.

Infografik Pakej Rangsangan PKS Smart Commerce

Lazada akan menyokong para peniaga bazar Ramadan tempatan ini untuk melayani pelanggan mereka dengan lebih baik melalui rangkaian logistiknya yang luas dengan menawarkan penghantaran pada hari yang sama. Dari 13 April hingga 13 Mei, semua pembelian mengikut pesanan yang dilakukan di bazar dalam talian sebelum jam 4 petang akan dihantar dalam hari yang sama pada jam 7 malam. Makanan panas dan makanan bakar yang dipesan selepas jam 4 petang akan disiapkan dan dipenuhi pada keesokan harinya *.

“Kami telah menaiki pedagang bazar di Subang Jaya, Shah Alam, dan Taman Tun Dr Ismail (TTDI) ke platform digital terkemuka kami dan memberi mereka infrastruktur logistik yang kuat untuk memenuhi pengiriman keperluan buka puasa hanya dalam beberapa jam,” kata Olivier Petra, Ketua Pegawai Logistik, Lazada Malaysia.

Olivier Petra, Ketua Pegawai Logistik, Lazada Malaysia

Murtabak, lemang, rendang, laksa, roti john, nasi kerabu, dan kuih-muih adalah beberapa barang yang boleh dipesan dari para peniaga Ramadan di Bazar Lazat. Makanan panas dan makanan yang dibakar terhad kepada pengguna Lazada yang alamat penghantarannya berada di dalam kawasan liputan peniaga masing-masing, berdasarkan kod pos yang dinyatakan di halaman bazar dan di bawah *:

  • Shah Alam: 40000, 40100, 40170, 40200, 40150, 40300

  • Subang Jaya: 47600, 47500, 47601, 47610, 47620, 47630, 47640, 47650

  • TTDI: 60000, 52200, 47820, 47800, 47400, 47300, 50603, 50480, 50490, 59200, 59100, 59000

Rakyat Malaysia boleh mengakses halaman dengan mudah dengan mencari kata kunci “Lazat Bazaar” atau mengklik ikon halaman utama “Makanan & Minuman” pada aplikasi Lazada, dan juga melalui pautan ini: http://lzd.co/LazadaMalaysia. Selain makanan tempatan yang asli, pembeli dalam talian juga akan dapat menikmati potongan hingga 50% dan membeli 1 tawaran 1 Percuma untuk bahan segar dan baucar diskaun di Lazat Bazaar.

Sebagai sebahagian daripada usaha berkelanjutan untuk membantu perniagaan kecil tempatan, Lazada juga meluncurkan pakej rangsangan Pintar Niaga sejak bulan Mac sebagai lanjutan dari Pakej Kedai Pintar 2.0 yang dilancarkan awal tahun ini. Pakej rangsangan Pintar Niaga menawarkan komisen 0% dan bayaran penyenaraian untuk perusahaan kecil dan sederhana (PKS), sambil memberikan mereka akses mudah ke latihan langkah demi langkah menyeluruh Universiti Lazada, alat inovatif Seller Center, kredit iklan RM300 percuma, percuma slot pendedahan lalu lintas tinggi, insentif baucar Penghantaran Percuma, sokongan khusus selama 90 hari dan banyak lagi.

“Kepada semua peniaga bazar yang berjuang untuk tetap bertahan di bulan Ramadhan ini, kami ada di sini untuk anda dan kami bersedia membantu anda. Melalui pakej rangsangan tambahan kami, Pintar Niaga, UKM akan dapat membuktikan perniagaan mereka di masa hadapan dengan datang ke Lazada dengan kos penyediaan yang tidak ada. Kami komited untuk menyokong komuniti PKS tempatan dengan melonggarkan halangan kemasukan usahawan tempatan untuk mendigitalkan dan memanfaatkan ‘Lazada Effect’, “kata Sherry Tan, Ketua Pegawai Perniagaan, Lazada Malaysia.

Sherry Tan, Chief Business Officer, Lazada Malaysia

Tahun lalu, PKS tempatan di platform eCommerce terkemuka menjana jualan lebih dari dua kali ganda kerana pakej rangsangan dan langkah-langkah sokongannya. Mereka yang berminat boleh mendaftar sebagai penjual baru melalui pautan ini: http://lzd.co/SellOnLazadaMY

* Tertakluk pada Terma & Syarat

Kandungan ini disediakan oleh Lazada Malaysia.

Berminat untuk membuat pengumuman mengenai Malaysiakini? Hubungi pasukan pengumuman di [email protected] atau whatsapp di +60 17-323 0707 untuk urusan mendesak.