Pengendali India akan pergi ke Malaysia dan Singapura melalui Doha di tengah-tengah sekatan perjalanan

Pengendali utama seperti Kidambi Srikanth dan Saina Nehwal mungkin akan berangkat ke Malaysia dan Singapura untuk kejohanan masing-masing melalui Doha tanpa penerbangan terus yang menghubungkan dari India kerana keadaan pandemi. Duo India itu bertujuan untuk layak ke Olimpik Tokyo 2021 dalam acara yang akan datang.

Namun untuk melayakkan diri ke Olimpik Tokyo 2021, bintang badminton elit Kidambi Srikanth dan Saina Nehwal mempunyai beberapa kejohanan untuk menutup tempat yang sama. Tetapi, penangguhan India 500 Super Terbuka, yang merupakan calon kelayakan Olimpik, telah membahayakan nasib atlet India.

Namun, mereka masih mempunyai beberapa kejohanan, di Malaysia dan Singapura, untuk memperoleh kelayakan untuk acara mega tersebut. Mengikut perkembangan baru-baru ini, Saina dan Kidambi akan melakukan perjalanan ke tempat-tempat yang bersangkutan melalui Doha, tanpa penerbangan langsung dari India kerana larangan perjalanan.

“Dengan sekatan perjalanan semasa, pemain India tidak akan dapat melakukan penerbangan langsung. Kami telah memeriksa melalui laluan dan alternatifnya adalah dari Sri Lanka atau dari Doha dan pengangkut India kemungkinan besar akan melakukan perjalanan melalui Qatar,” baca satu kenyataan dari BAI.

“Kami telah menyerahkan dokumen perjalanan pemain dan pegawai Olimpik kami untuk pemprosesan visa. Walaupun ada larangan pengeluaran visa untuk orang India kecuali untuk aktiviti perjalanan yang berkaitan dengan sukan, visa tersedia dengan syarat dan ketentuan tertentu,” tambahnya. penyataan.

PV Sindhu terkemuka di India, bersama Sai Praneeth dan duet Chirag Shetty dan Satwiksairaj Rankireddy telah layak ke Olimpik Tokyo 2021. Selain dari empat yang disebutkan di atas, Kidambi Srikanth dan Saina Nehwal dan pasangan beregu N Sikki Reddy dan Ashwini Ponnappa juga akan tampil dalam kejohanan yang akan datang.

Ikuti kami di Facebook di sini

Tetap berhubung dengan kami di Twitter di sini

Suka dan kongsi laman Instagram kami di sini